FAQ

Sharefunding is een grote stap voor uw bedrijf. Het is daarom begrijpelijk en goed dat u hier zoveel mogelijk over wil weten. Hieronder hebben wij de meeste voorkomende vragen toegevoegd die u hopelijk helpen bij het maken van uw keuze.

Mocht uw vraag hier niet tussen staan kunt u contact opnemen met ons via: operations@mifox.nl
Voor meer Eyevestor gerelateerde informatie, kunt u kijken op Eyevestor.com

Wat is sharefunding?

Sharefunding, ook bekend als equity crowdfunding, is is het digitaliseren van aandelen.
Sharefunding kan je bijvoorbeeld gebruiken om kapitaal op te halen of voor werknemersparticipatie.

Wanneer kan een bedrijf het beste gebruik maken van sharefunding?

Sharefunding kan worden toegepast op verschillende levensfasen van een bedrijf, van startende ondernemingen tot gevestigde bedrijven in de groei- en volwassenheidsfases. Het biedt een flexibele en toegankelijke manier om kapitaal op te halen en investeerders te betrekken bij het succes van het bedrijf.

Wat is Eyevestor?

Eyevestor is een sharefunding platform waarop een bedrijf zijn aandelen kan digitaliseren. Wij begeleiden bedrijven richting dit platform.

Wat gebeurt er als mijn ronde niet vol is?

In tegenstelling tot crowdfunding is het bij sharefunding geen probleem als een ronde niet vol raakt. De certificaten die overblijven komen terug in het depot te staan en kunnen voor een volgende ronde opnieuw uitgegeven worden.

Hoe zit het met stemrecht in een coöperatie?

Doordat wij gebruik maken van een coöperatie kan jijzelf de stemweging en stemrecht bepalen per groep aandeelhouder typen.
Op Eyevestor kan je in totaal vier aandeelhouders groepen creëren.

Helpt MiFox bij het aanbrengen van investeerders?

Wij zoeken niet actief mee met het vinden van investeerders, dit is iets dat het bedrijf zelf moet doen.
Wat wij wel doen is het adviseren en meegeven van de juiste tools om investeerders aan te treken. Door de juiste campagnes neer te zetten trek je de juiste investeerders aan.

Wat als ik weg wil bij Eyevestor?

Als u weg wil bij Eyevestor is dat geen probleem. U hoeft uw abonnement alleen maar op te zeggen en uw aandeelhouders register te downloaden.

Wat als ik failliet ga?

Mocht het gebeuren dat uw bedrijf failliet gaat dan wordt er gekeken naar het saldo van de bezittingen. Deze waarde wordt vervolgens verdeelt over de aandeelhouders, hoeveel iedere aandeelhouder ontvangt hangt af van de deelneming in het bedrijf.

Wat is het verschil tussen een STAK en Coöperatie?

Het verschil tussen een Coöperatie en STAK is dat bij een STAK iedereen alleen winstrecht heeft terwijl bij een Coöperatie het afhankelijk is van aandeelhoudergroep of je alleen winstrecht hebt of ook stemrecht erbij.
Bij een Coöperatie is het mogelijk om het stemrecht van het winstrecht te scheiden, dit hoeft echter niet per se. De coöperatie kan zelf bepalen welke groep zowel stem- als winstrecht krijgt en welke groep alleen winstrecht krijgt.

Valt sharefunding onder de Nederlandse wetgeving?

Ja, sharefunding valt onder de Nederlandse wet- en regelgeving.
Eyevestor voldoet aan de geldende regels en voorschriften die zijn opgesteld door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in Nederland.